Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Tip Top

Kleine tips voor een groot verschil.

Draag ook je steentje bij voor een kleinere ecologische voetafdruk! Hieronder lees je een heleboel tips waardoor jij kan meehelpen aan minder plastic, minder CO2 en minder voedselverspilling.

Tip van Sofie uit Tervuren

Maak tapenade van restjes groenten. In de mixer met olijfolie, look en Provençaalse kruiden en klaar. Dippen maar!

Tip van Frederik uit Kortrijk

Van groenten en fruit kan je bijna alles opeten, het is een kwestie van gewoonte. De bladeren van broccoli of radijzen of het loof van wortelen doen het goed in salades of soep.

Tip van Mathias uit Mol

Knip verpakkingen open voor je ze weggooit. Het is verrassend hoeveel saus er nog in een “lege” fles mayonaise kan zitten.

Tip van Matty

Druk kassaticketjes enkel af op vraag van de klant. Nu belanden de meesten in de vuilbak. Niet meteen een plastic besparing, maar wel een enorme verspilling minder.

Tip van Veronique

De facturen bij thuislevering zijn op wit papier én enkelzijdig geprint. Je zou enorm veel besparen aan papier (én aan geld) indien je dit dubbelzijdig doet.

Tip van Ellen

Koop witte eieren ipv bruine eieren! Ook een veel kleinere ecologische voetafdruk. Deze eieren liefst wel vrije uitloop en ook in karton verpakt.

Heb je zelf een goede tip?

Die horen we graag! Deel ‘m met ons en wie weet, zie jij jouw tip binnenkort op deze pagina staan.

Maximum 400 tekens.

Tip van Wannes

Kies eens voor ‘misvormde’ groenten en fruit. Anders worden ze misschien weggegooid!

Tip van Wendy

Koop bamboe oorstokjes i.p.v in plastic. Koop shampoo, conditioner en zeep in blokken i.p.v in plastic flessen. Koop drank in glazen flessen i.p.v. in plastic flessen.

Tip van didier

Schenk bij elke bestelling van thuislevering een kleine som naar een goed doel dat het milieu steunt.

Tip van May

Wij hergebruiken heel dikwijls onze broodzak en de bruine zakken voor groenten en fruit. Nieuwe barcode over het vorige en hop ... weer een zak gespaard.

Tip van Colette

Huishoudhandschoenen zijn steeds verpakt met een linker en een rechterhandschoen. De rechtse begeeft het steeds, de linkse nooit...Apart te koop aanbieden om niet steeds met de linkse te blijven zitten.

Tip van Els

De chocolade truffels zijn 2 keer verpakt in plastic, 1 keer binnen kartonnen doos en 1 keer er rond. Zou er 1 weglaten.

Tip van Freddy

Na de fantastische nutriscore-kortingen, is het misschien een goed idee om vanaf januari vergelijkbare kortingen toe te kennen op producten zonder verpakking, zodat de aandacht van de klant ook op dat aspect gericht wordt. Of op producten die géén intercontinentale reisweg tot de winkelrekken achter de rug hebben.

Tip van Julienne

Doe je boodschappen met de fiets. Zo is je verplaatsing klimaatneutraal. Bovendien koop je kleinere hoeveelheden tegelijk, zodat er minder producten vervallen bij jou thuis. En je let meer op de verpakking, licht, herbruikbaar of recycleerbaar.

Tip van Inge

Download de Too Good To Go-app en red heel wat producten die anders misschien weggegooid worden.

Tip van Jessica

Een aparte afdeling voor BIO groenten en fruit zodat deze ook plastic-vrij verkocht kunnen worden. Let erop dat je producten koopt waar geen (of weinig) palmolie in zit.

Tip van Noor

Noten, cornflakes, penne... in grote cornflakes dispensers stoppen. Klanten nemen een glazen potje mee en vullen dit met het product.

Tip van Jolien

Neem je eigen plastic potje mee om groenten en fruit te kopen. En kies bij de drankenafdeling voor glazen flessen.

Tip van Elise

Kies vaker voor vleesvervangers en vegetarische/veganistische alternatieven.

Tip van Benedicte

Koop je bioproducten zoals pasta in kartonnen dozen ipv in plastic.

Tip van Phebe

Schakel de winkel over naar zelfvoorzienende energie, een supermarkt verbruikt veel elektriciteit dus sluit die aan op een zonnepanelen circuit of windmolens.

Tip van Koen

Het zou handig zijn als bij thuislevering het leeggoed dat de klant besteld heeft terug meegenomen kan worden. Bijvoorbeeld: ik bestel 4 bakken Chaudfontaine en Delhaize neemt 4 bakken Chaudfontaine-leeggoed mee terug.

Tip van Emilie

Wc-papier zonder plastic! The Crappy Planet heeft het al. Binnenkort Delhaize ook?

Tip van Nele

Ook bij thuislevering zou het fijn zijn als we ervoor konden kiezen om groenten en fruit in bulk aan te kopen.

Tip van Christine

Koop geen plastic rietjes meer! Ga voor een alternatief zoals pastarietjes.

Tip van Sofie

Ik vries de restjes uit mijn potten in, als dat nog een portie-grootte is. Op dagen met weinig tijd staat er toch een goeie maaltijd op tafel! Groenterestjes die te klein zijn, worden verwerkt in stoemp of soep ‘s anderendaags.

Tip van Philip

Gebruik de herbruikbare bijenwasdoekjes ipv plastic folie.

Tip van Ann

Haal geen plastic bestek meer in huis. Vervang het door bijvoorbeeld een houten alternatief.

Tip van Lothar

Sorteer je voedsel slim in de koelkast, zo kan je dingen langer bewaren en moet je minder weggooien! Groenten en fruit in de lades die ervoor gemaakt zijn (daar is het vochtiger), vlees en charcuterie net boven de groentelades (daar is het het koelst), kaas en yoghurt bovenaan op de minst koele plaats, eieren kunnen in de deur.

Tip van Linne

Lekker zo'n glaasje vers geperst fruitsap. Maar zou het niet beter zijn als we het plastic flesje kunnen hergebruiken of nog beter vervangen door glazen flesjes die tijdens ons volgende bezoek aan Delhaize gewoon terug kunnen meebrengen?

Tip van Gaby

Haal geen ballonnen meer in huis. Het is een hoop plastic! Er zijn genoeg alternatieven om je huis mee te versieren voor een verjaardagsfeestje.

Tip van Timo uit Aalst

Koffie on the go? Vraag er eentje zonder plastic deksel. Of nog beter, neem een herbruikbare thermos mee!

Tip van Sara uit Maaseik

Schrijf op je diepvriespotjes altijd de invriesdatum, inhoud en porties. Weet dat je bijna niets langer dan 4 maanden in de diepvries kan bewaren.

Tip van Max uit Sint-Niklaas

Zorg altijd voor basisingrediënten op de plank: tomatensaus, kokosmelk, pasta’s en rijst, sojasaus, exotische kruiden... Zo maak je van restjes sneller en makkelijker een hele maaltijd.

Tip van Elien uit Ninove

Was je katoenen groentezakje van Delhaize op 30° en gebruik het in de frigo thuis om gewassen groenten en fruit in te bewaren.

Tip van Ase

Mensen kopen nog te vaak plastic zakken omdat ze goedkoper zijn dan een herbruikbare zak. De plastic zakken duurder maken, kan natuurlijk helpen. Maar kiezen voor een herbruikbare zak nog veel meer!

Tip van Sanne

Als je fruit/groenten weegt en je gebruikt een selfscanner, zou het handig zijn als de streepjescode op het scherm vd weegschaal verschijnt. Zo hoef je geen etiket meer te printen dat je thuis weggooit. Waarom een etiket als het ook digitaal kan?

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Tip Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update