Terug

Initiatief #16 - Alles voor een betere recyclagestroom

We zeggen vaarwel tegen het plastic in de Delhaize Balsam-zakdoekdoosjes!

07/08/2019

#lessplastic

We passen niet alleen de verpakking van eten aan. Nee hoor! Na onze schoonmaakproducten, zijn de Delhaize Balsam-zakdoekdoosjes aan de beurt. Daarbij doen we de plastic opening weg.

De hoeveelheid plastic die wordt bespaard is laag in vergelijking met onze andere initiatieven, maar het zorgt wel voor een betere recyclagestroom. Want als er nog plastic aan het karton hangt, is de kans groot dat ze na het recycleren allebei in dezelfde recyclagestroom belanden. Daardoor is de kwaliteit van het gerecycleerde karton een pak lager. En daarom gebruiken we dus liefst monomaterialen, zoals onze nieuwe Delhaize Balsam-tissue box! In de toekomst willen we ons volledige Delhaize-assortiment zakdoekdoosjes plasticvrij maken!

Resultaat? 300 kg plastic minder per jaar.

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update