Terug

Initiatief #29 - En zo verminderen we ineens onze ecologische voetafdruk.

We vervangen onze vrachtwagens!

13/11/2019

#lesscarbon

Na kartonnen verpakkingen, herbruikbare katoenen zakken en het verkopen van bulk in sommige winkels, wil Delhaize het nog steeds beter doen. Hoe? Door de ecologische voetafdruk ook op logistiek niveau te verkleinen.

Daarom gebruiken we sinds kort 5 nieuwe vrachtwagens! Die zijn allemaal uitgerust met een Euro 6-motor, die de vervuilende uitstoot vermindert. Deze vrachtwagens vervangen de oude die een Euro 3-motor hadden en meer CO2 uitstoten. Ze zijn trouwens ook veiliger voor bestuurders en andere weggebruikers dankzij een automatisch remsysteem en remassistent.

En da’s nog niet alles! Als de tests succesvol zijn, stapt Delhaize in de toekomst misschien over op vrachtwagens met LNG (vloeibaar aardgas). Dat stoot nóg minder CO2 uit!

Kortom, bij Delhaize zijn we nog lang niet klaar om beter te doen! Beter voor het milieu. En beter voor onze toekomst.

Resultaat? 50 g minder CO2-uitstoot per km. Onze 5 vrachtwagens sparen zo 15,94 ton CO2 per jaar uit.

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update