Terug

Initiatief #27 - We plaatsten 5.820 zonnepanelen op het dak van ons distributiecenter in Ninove.

We gaan voor meer en meer zonne-energie!

30/10/2019

#lesscarbon

Bij Delhaize willen we voor duurzaam verbruik gaan. Daarom plaatsten we zonnepanelen op het dak van ons geautomatiseerde distributiecenter in Ninove. In totaal werden er 5.820 panelen van 2m x 1m geplaatst. Die produceren jaarlijks 2 GWh, wat evenveel is als het verbruik van 557 gezinnen. Deze hoeveelheid dekt tot 100% van het verbruik van het geautomatiseerde systeem in Ninove. Daardoor is dit systeem onafhankelijk, bespaart het op CO2 en produceert het groene stroom.

Jammer genoeg kunnen we voorlopig nog niet op al onze daken zonnepanelen plaatsen. Dat komt omdat niet al onze winkels de juiste structuur hebben. Maar ons doel is om overal waar we kunnen, in te zetten op zonne-energie!

Resultaat? 344 ton CO2 minder per jaar!

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update