Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Blog Item Top

27/08/2020

Steun River Cleanup! Net als Delhaize.

Initiatief #54 - Help samen met ons plastic de wereld uit!

Bij Delhaize doen we er niet alleen alles aan om jou het beste te bieden, maar we zetten ons ook in voor het klimaat. Daarom lanceerden we vorig jaar The Lion’s Footprint. Da’s ons actieplan om stap voor stap onze ecologische voetafdruk te verkleinen op vlak van plastic, voedselverspilling en CO2. Dat doen we met verschillende initiatieven!

We hebben onze eigen initiatieven, zoals het aanpassen van onze verpakkingen naar alternatieven met minder of geen plastic. Maar dat is niet genoeg! Er is een groter probleem. Want plastic komt soms in de natuur terecht. Daarom steunen we River Cleanup, een organisatie die rivieren en oevers in binnen en buitenland terug proper maakt. En da’s nodig! Want elk jaar belandt er zo’n 8 miljard kilo afval in onze zeeën en oceanen, 80% komt daar terecht via rivieren.

Draag je steentje bij

Wil jij samen met ons mee plastic de wereld uit helpen? Maak je dan vrij op 19, 20, 26 of 27 september en doe mee met een van de opruimacties in Antwerpen, Gent, Leuven, Brussel, Luik of Namen. Registreer je op www.river-cleanup.org of registreer je eigen opruimactie.

Ik doe mee

Heb je meegedaan? Post dan je foto op social media met de hashtags #rivercleanup en #lessplastic. Zo geef je de mensen in je omgeving ook zin om de volgende keer mee te doen! Vorig jaar werd bijna 500 ton afval opgehaald door 40.000 opruimers. Laten we het samen nóg beter doen dit jaar!

Andere artikels voor jou ...

15/02/2021

Hoe een nieuwe blik op blikken tomatenconcentraat het plastic vermindert.

Meer info

15/02/2021

Van PVC naar PET zorgt voor 2,4 ton minder plastic.

Meer info

02/02/2021

Minder plastic in het Food of the World-gamma.

Meer info

Interessant artikel?

Lees ook meer over volgende onderwerpen:

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Blog Item Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update