Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Blog Item Top

14/10/2020

Persil, Nature Box en Delhaize gaan samen voor minder CO₂.

Initiatief #62 - Lees alles over het Water project in Rwanda

Met het Lion’s Footprint Fonds willen we – samen met de merken die we aanbieden - onze ecologische voetafdruk verkleinen. Daarom slaan we de handen in elkaar met Persil en Nature Box (geproduceerd door Henkel). Deze producten worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten zonder in te boeten op kwaliteit. Daarnaast worden ze verpakt in volledig recycleerbare flessen en dragen ze bovendien het Ecolabel. Dankzij verbeteringen in het productieproces en het ontwikkelen van duurzame innovaties, gaat Henkel waterverspilling tegen. Zo strijdt het bedrijf mee voor een beter milieu voor iedereen. Net zoals het project dat we samen ondersteunen!

Zuiver water in Rwanda

Rwandezen hebben weinig of geen toegang tot schoon water. Daarom halen ze hun water meestal uit vervuilde waterputten en koken ze het zodat het veilig is om te gebruiken. Jammer genoeg leidt dit tot ontbossing en een enorme uitstoot van CO2. Want hout is de belangrijkste brandstofbron voor hen. Bovendien is dit verbrandingsproces slecht voor de luchtkwaliteit, waardoor de meeste Rwandezen kampen met ademhalingsproblemen.

Wat doen Delhaize, Persil en Nature Box?

Samen met Persil en Nature Box ondersteunen we een project dat drinkbaar water voorziet voor honderden huishoudens in Rwanda. Dat doen we op 3 manieren:

  • Herstel van de waterputten
    Beschadigde waterputten worden hersteld en nieuwe worden gemaakt én onderhouden. Die zorgen voor drinkbaar water. Om er zeker van te zijn dat het water veilig is voor gebruik wordt het vooraf getest.
  • Milieuvoordelen Brandhout is de belangrijkste brandstofbron in Rwanda, maar dat leidt tot ontbossing. Rwandezen directe toegang geven tot schoon water is goed voor de bossen en lokale biodiversiteit. Dit project zorgt voor een lagere CO2-uitstoot!
  • Verbeteren van de levensomstandigheden Het drinken van water van besmette bronnen leidt tot ziektes. En het koken ervan brengt de gezondheid in gevaar. Want als dat op open vuur gebeurt, ontstaat er schadelijke rook die de luchtkwaliteit afneemt en ademhalingsaandoeningen veroorzaakt.

Dat is goed voor…

Het resultaat van al die inspanningen mag er wezen! We realiseerden al heel wat mooie dingen:

  • 280 ha bos bespaard
  • 540.000 bomen die blijven staan
  • 20.160 mensen geholpen
  • 51,5 miljoen liter schoon water
  • 15.686 ton CO2 vermeden
Resultaat op jaarbasis?

-15.686

Andere artikels voor jou ...

11/01/2021

Ultraverse sappen in een ultrarecycleerbaar jasje.

Meer info

30/12/2020

Hoe een verandering van verpakking voor minder CO₂ zorgt.

Meer info

12/11/2020

Samen voor efficiënter koken in Ghana

Meer info

Interessant artikel?

Lees ook meer over volgende onderwerpen:

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Blog Item Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update