Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Blog Item Top

18/02/2020

Het plastic etiket op de confituurpot? Da’s weg!

Initiatief #41 - Onze confituurpotten zijn 100% recycleerbaar

We zijn steeds op zoek naar waar we plastic kunnen verminderen of vervangen. Meteen kwamen we uit bij onze Delhaize-confituren! Daar hing tot voor kort een plastic etiket op. Dat hebben we nu vervangen door een papieren etiket.

Vanaf nu is de verpakking van onze confituur 100% recycleerbaar. Want de lege bokaal kan je meteen bij het glas doen. Gedaan met prutsen aan het plastic folie om het eraf te halen. En gedaan met restafval!

Resultaat? 2 ton plastic minder per jaar!

Resultaat op jaarbasis?

-2

Tip nr. 1

Is je confituurpot leeg? Gooi hem niet weg, maar hergebruik ‘m. Je kan er kruiden in bewaren, theelichtjes in zetten, en nog veel meer!

Andere artikels voor jou ...

15/02/2021

Hoe een nieuwe blik op blikken tomatenconcentraat het plastic vermindert.

Meer info

15/02/2021

Van PVC naar PET zorgt voor 2,4 ton minder plastic.

Meer info

02/02/2021

Minder plastic in het Food of the World-gamma.

Meer info

Interessant artikel?

Lees ook meer over volgende onderwerpen:

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Blog Item Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update