Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Blog Item Top

17/01/2020

Europese primeur : Delhaize lanceert als eerste retailer CO₂‑neutrale banaan

Initiatief #38 - 7110 ton CO₂ gereduceerd en gecompenseerd per jaar of het equivalent van 20 miljoen km autorijden per jaar

In het kader van haar missie om tegen eind 2021 CO2-neutraal te worden biedt Delhaize vanaf januari 2020 Be Climate bananen aan die 100% CO2-neutraal zijn.

Hoe wordt een banaan CO2-neutraal?

In de eerste plaats heeft Delhaize in samenwerking met Port International berekend hoeveel CO2 een banaan uitstoot. Per kilo banaan wordt er gemiddeld 0,9 kilo CO2 uitgestoten. Voor het totale verkoopsvolume op jaarbasis maakt dit dus 7 110 ton CO2.

Vervolgens bekeken we hoe de uitstoot van CO2 doorheen de gehele supply chain kan verminderen. Binnen dit proces werd het proces vanaf het kweken tot wanneer het product in de winkel aankomt onderzocht. Zo wordt erop toegekeken dat het transport groener en duurzamer georganiseerd wordt, dat de verpakking duurzaam is en dat er gebruik gemaakt wordt van groene energie.

De uitstoot die we niet kunnen reduceren wordt gecompenseerd om op die manier CO2-neutraal te worden. Dit doen we door financieel projecten voor klimaatbescherming te ondersteunen.

Maak kennis een van onze projecten voor klimaatbescherming…

Schoon drinkwater in Cambodja
Een kwart van de 16 miljoen Cambodjanen heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Water moet bijgevolg gekookt worden en dit gebeurt op een open vuur met hout of kolen. Dit proces veroorzaakt niet alleen uitstoot, maar voor het benodigde brandhout verdwijnen ook hele bossen. Delhaize steunt de voorziening van een gesubsidieerd keramisch waterfiltersysteem waardoor zo’n 1,7 miljoen mensen kunnen genieten van schoon drinkwater. Dit maakt het koken van water met brandhout overbodig en vermijdt grote hoeveelheden CO2-uitstoot.

Resultaat? 7 110 ton CO2 minder per jaar! (da's gelijk aan 20 miljoen km autorijden per jaar)

Resultaat op jaarbasis?

-7.110

Andere artikels voor jou ...

11/01/2021

Ultraverse sappen in een ultrarecycleerbaar jasje.

Meer info

30/12/2020

Hoe een verandering van verpakking voor minder CO₂ zorgt.

Meer info

12/11/2020

Samen voor efficiënter koken in Ghana

Meer info

Interessant artikel?

Lees ook meer over volgende onderwerpen:

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Blog Item Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update