Terug

Initiatief #6 - 320m² moestuin midden in de stad, een straffe stoot van Delhaize.

Een Delhaizedak omtoveren tot moestuin werpt zijn vruchten af… en zijn groenten.

15/05/2019

#lesscarbon

In 2017 had Delhaize een lichtjes waanzinnig plan: de 320 m² dakoppervlakte van zijn vestiging in Boondaal (Elsene) omtoveren tot moestuin, midden in de stad. Die uitdaging werd ook waargemaakt, want vandaag groeien er op de helft van het totale oppervlak groenten in open lucht. De andere helft dient voor serreteelt. En niks gaat verloren! Met de warmte-uitstoot van onze frigo’s houden we de temperatuur in onze serres op peil. Daarnaast hebben we ook zonnepanelen, heeft al ons hout een PEFC certificaat en waar mogelijk, is ons dak begroeid met vegetatie.

Geen kwestie van rentabiliteit, wel van duurzaamheid.

Met dit project wilden we aantonen dat de korte keten zelfs mogelijk is in stadsgebied. Als de groenten volgroeid zijn, bieden we ze aan in de winkel. Een Belgische première voor een supermarkt.

Duurzaamheid staat centraal in onze strategie en dit project illustreert perfect onze doelstellingen:

  • Focus op lokale productie van onze producten, zonder pesticides
  • Terugdringen van CO2-emissies door het beperken van transport
  • Grotere betrokkenheid van werknemers en buurtbewoners bij duurzame engagementen

Bezoek ons project en pluk inspiratie om je eigen moestuin te beginnen.

Wij organiseren regelmatig bezoekmomenten en delen graag onze ervaringen, en wie weet, krijg je wel zin om zelf een moestuintje te starten.

Tip nr. 1

Meld je aan het onthaal van je Delhaize Boondaal (Terkamerenboslaan 120, Elsene) en vraag een afspraak om een oogje op onze dakmoestuin te werpen.

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update