Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Blog Item Top

14/05/2019

Delhaize steunt de Schelde en Maas CleanUp. Jij ook?

Initiatief #4 - Doe jij ook mee op 21 september?

Toen we eind januari onze Delhaize Shop-actie lanceerden, kregen we veel kritiek over het gebruik van plastic. En terecht! Daarom plaatsten we verzameldozen in onze winkels. Al het plastic dat onze klanten daarin gooiden, werd door een recyclagebedrijf verwerkt. Daarnaast wilden we ook een milieu-NGO ondersteunen op logistiek en financieel vlak. Eentje die de ecologische voetafdruk compenseert die door onze actie werd veroorzaakt. Daarom kozen we voor de River CleanUp!

Wat is de River CleanUp?

Wist je dat 90% van het afval in de zee afkomstig is van rivieren? Daarom besloten we om deel te nemen aan de River CleanUp. De River CleanUp is een groots Europees initiatief waarbij we met z’n allen 6 grote rivieren schoner willen maken. En ook in België kunnen we ons steentje bijdragen! In ons land stromen de Schelde en Maas statig voorbij. Langs de hele rivierbedding zetten 50 steden in 3 landen zich in om afval te rapen. Hopelijk kunnen we zo met 10000 vrijwilligers deelnemen.

Kom mee opruimen in Antwerpen!

Op 21 september kan je in Antwerpen op maar liefst 3 locaties deelnemen. Om er een toffe dag van te maken, worden er naast de opruimacties ook een leuke ecologische markt en verschillende animaties georganiseerd. Kom je ook? Schrijf je hier in: https://www.river-cleanup.org.

Andere artikels voor jou ...

15/02/2021

Hoe een nieuwe blik op blikken tomatenconcentraat het plastic vermindert.

Meer info

15/02/2021

Van PVC naar PET zorgt voor 2,4 ton minder plastic.

Meer info

02/02/2021

Minder plastic in het Food of the World-gamma.

Meer info

Interessant artikel?

Lees ook meer over volgende onderwerpen:

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Blog Item Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update