Terug

Initiatief #4 - Doe jij ook mee op 21 september?

Delhaize steunt de Schelde en Maas CleanUp. Jij ook?

14/05/2019

#lessplastic

Toen we eind januari onze Delhaize Shop-actie lanceerden, kregen we veel kritiek over het gebruik van plastic. En terecht! Daarom plaatsten we verzameldozen in onze winkels. Al het plastic dat onze klanten daarin gooiden, werd door een recyclagebedrijf verwerkt. Daarnaast wilden we ook een milieu-NGO ondersteunen op logistiek en financieel vlak. Eentje die de ecologische voetafdruk compenseert die door onze actie werd veroorzaakt. Daarom kozen we voor de River CleanUp!

Wat is de River CleanUp?

Wist je dat 90% van het afval in de zee afkomstig is van rivieren? Daarom besloten we om deel te nemen aan de River CleanUp. De River CleanUp is een groots Europees initiatief waarbij we met z’n allen 6 grote rivieren schoner willen maken. En ook in België kunnen we ons steentje bijdragen! In ons land stromen de Schelde en Maas statig voorbij. Langs de hele rivierbedding zetten 50 steden in 3 landen zich in om afval te rapen. Hopelijk kunnen we zo met 10000 vrijwilligers deelnemen.

Kom mee opruimen in Antwerpen!

Op 21 september kan je in Antwerpen op maar liefst 3 locaties deelnemen. Om er een toffe dag van te maken, worden er naast de opruimacties ook een leuke ecologische markt en verschillende animaties georganiseerd. Kom je ook? Schrijf je hier in: https://www.river-cleanup.org.

Gerelateerde artikels

Initiatief #5 - 100% gerecycleerd plastic in het ECO-gamma.

Delhaize gaat met de grote bezem door alle plastic in zijn schoonmaakproducten.

15/05/2019

Vandaag is reeds 80% van alle verpakkingen van de schoonmaakproducten uit ons ECO-gamma volledig samengesteld uit gerecycleerd plastic (rPET).

Meer info

Initiatief #1 - Even vers, even lekker… maar wel duurzamer!

Zoveel mogelijk onverpakt groenten en fruit in de winkels.

06/02/2020

Delhaize denkt aan de toekomst. En die toekomst bestaat uit lekker vers fruit, lekkere kwaliteitsvolle groenten … en minder plastic.

Meer info

Initiatief #2 - Bio-fairtrade bananen voortaan zonder verpakking verkrijgbaar.

Bananen hebben toch een natuurlijke verpakking? Dus weg met het plastic!

14/05/2019

Samen met onze leveranciers hebben we ervoor gezorgd dat we voortaan onze bio-fairtrade bananen in bulk aanbieden. Sinds januari 2019 vind je ze dus zonder plastic verpakking terug in de winkel.

Meer info

Initiatief #3 - Duurzaam groenten en fruit shoppen.

Beter boodschappen doen met een tasje van fairtradekatoen!

14/05/2019

Elke dag zet Delhaize stappen voor meer duurzaamheid. Voor minder CO2, voor meer duurzame visvangst, meer fairtrade en bio, meer lokale producten en ook… minder plastic!

Meer info

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update