Zone: Delhaize Blog Top

Zone: Delhaize TLF Header Small

THE LION'S FOOTPRINT

Minder plastic. Minder CO2. Minder verspilling.

Met ons actieplan The Lion’s Footprint zetten we ons in voor het klimaat. We lanceren verschillende initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Zone: Delhaize Blog Subnavigation

Zone: Delhaize Blog Item Top

15/06/2020

Delhaize presenteert: CO₂-neutrale koffie!

Initiatief #50 - En dat van boon tot kopje.

Onze missie? Tegen 2021 volledig CO2-neutraal zijn! Je hebt misschien al van onze CO2-neutrale banaan gehoord. Maar nu hebben we ook CO2-neutrale koffie! Meer bepaald die van het Delhaize-gamma en van Latitude 28.

Hoe werd onze koffie CO2-neutraal?

We berekenden hoeveel CO2 koffie uitstoot. Van boon tot kopje! Dus zelfs de CO2 die vrijkomt wanneer je koffie drinkt, bijvoorbeeld de elektriciteit die een koffiemachine verbruikt.

We bekeken hoe we de CO2-uitstoot in het hele proces (productie, transport, branden, verpakking, gebruik) kunnen verminderen. Opnieuw van boon tot kopje. Zo werd het transport groener en de verpakking duurzamer!

De uitstoot die we niet kunnen verminderen, compenseren we door financieel projecten voor klimaatbescherming te ondersteunen. Zoals het Gyapa Cookstoves project in Ghana

Gyapa Cookstoves: klimaatbeschermingsproject in Ghana

In Ghana zijn de traditionele kookmethoden inefficiënt, ongezond en onveilig. De tijd en kosten voor het inzamelen van hout en houtskool hebben een negatief effect op gezondheid en milieu. Ghana heeft zelfs een afname van 60% in het primaire tropische woud, onder andere door de nood aan houtskool. Maar dat is nog niet alles, 4 miljoen mensen sterven ieder jaar aan de gevolgen van complicaties aan de luchtwegen veroorzaakt door deze kookmethoden met open vuren. Delhaize ondersteunt financieel het project om de ontwikkeling en het uitdelen van efficiënte kooktoestellen makkelijker te maken en om miljoenen bomen en levens te redden, families te helpen, lokale economische activiteiten te stimuleren en te verbeteren.

Resultaat? 10 389 ton CO2 minder per jaar!

Meer weten over Latitude 28

Resultaat op jaarbasis?

-10.389

Andere artikels voor jou ...

11/01/2021

Ultraverse sappen in een ultrarecycleerbaar jasje.

Meer info

30/12/2020

Hoe een verandering van verpakking voor minder CO₂ zorgt.

Meer info

12/11/2020

Samen voor efficiënter koken in Ghana

Meer info

Interessant artikel?

Lees ook meer over volgende onderwerpen:

Zone: Delhaize Blog Banner

The Lion’s Footprint Fonds

Via het The Lion’s Footprint Fonds investeren we samen met leveranciers en partners in internationale en lokale projecten die de hoeveelheid plastic, CO2 en/of (voedsel)verspilling verkleinen.

Meer over het Fonds

Zone: Delhaize Blog Item Bottom

Zone: Delhaize Blog Bottom

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update