Terug

Initiatief #8 - 2018 was een recordjaar

Delhaize en de Voedselbanken strijden tegen de voedselverspilling

14/05/2019

#lesswaste

Al meer dan 26 jaar werkt Delhaize op nationaal, regionaal en lokaal niveau samen met de Voedselbanken en andere verenigingen in België en Luxemburg om zo onverkochte voedingswaren te herverdelen onder hulpbehoevende doelgroepen.

Naast die structurele samenwerking en de jaarlijkse voedselverzameling in winkels, ging Delhaize in 2012 een versnelling hoger. We startten een samenwerking met lokale organisaties om voornamelijk verse producten uit supermarkten te herverdelen. Het project werd voor het eerst gelanceerd in de Delhaize-winkel in Sint-Truiden. Delhaize was de eerste distributeur in België die op een gestructureerde manier tegen voedselverspilling vocht.

Delhaize is een van de meest succesvolle bedrijven op het gebied van voedselschenkingen. Sinds 2012 hebben we een programma voor voedselrecuperatie. Zo bieden we voedselbanken en lokale liefdadigheidsinstellingen producten aan uit onze winkels. 2018 was een recordjaar met meer dan 4,3 miljoen uitgedeelde maaltijden!

Resultaat : 2905 ton voedselverspilling vermeden dankzij de bijdrage van meer dan 145 lokale verenigingen

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update