Terug

Initiatief #24 - Je had het misschien al gezien?

Datterino tomaatjes in een kartonnen schaaltje!

07/10/2019

#lessplastic

Fan van onze langwerpige snoeptomaatjes met hun zoete smaak? Dan heb je het waarschijnlijk al gemerkt! Sinds april zitten ze in een nieuwe verpakking: het plastic schaaltje werd er eentje in karton. En da’s niet alles... want dat plastic schaaltje zat voordien volledig verpakt in een plastic omhulsel. Dat hebben we verwijderd en vervangen door een dunne, plastic afdekfolie.

Waarom zijn ze nog steeds verpakt?
In 10 winkels deden we de test! We boden de tomaatjes aan zonder verpakking. Maar helaas was de test niet succesvol omwille van hygiëne en kwaliteit. Omdat de tomaatjes meer aangeraakt werden, werden ze sneller slecht. Een belangrijke overweging dus!

Resultaat? 41 ton plastic minder per jaar!

Tip nr. 1

Restjes tomaat? Mix ze met olijfolie, look en kruiden tot een lekkere tapenade!

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update