Terug

Initiatief #23 - Geen ballonnen meer aan de inkom van de winkel.

Bye bye, ballonnen!

01/10/2019

#lessplastic

Misschien minder vrolijk nieuws, maar wel beter voor het milieu. Vanaf nu worden er aan de inkom van je Delhaize geen ballonnen meer uitgedeeld of gebruikt als versiering. Zo besparen we alweer 5.659 kg plastic per jaar. Die besparing zit ‘m niet in de ballonnen zelf die zijn gemaakt van latex, een natuurlijk materiaal. Maar wel in de stokjes en houdertjes die de ballon rechtop houden. Die houdertjes zijn bovendien ook 1 van de 6 single-use-plastics die gebannen worden door de Europese Commissie tegen 2021.

Het overschot aan decoratieve ballonnen dat we nog hadden, werd uitgedeeld aan scholen, goede doelen, en verenigingen. Wel verkopen we nog steeds ballonnen in onze winkelrekken, omdat ze dus 100% uit natuurlijk latex bestaan.

Resultaat? 5.659 kg plastic minder per jaar!

Tip nr. 1

Thuis versieren met ballonnen? Gebruik dan biologisch afbreekbaar touw om ze te bundelen in trosjes.

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update