Terug

Stap #2 - Bio-fairtrade bananen voortaan zonder verpakking verkrijgbaar.

Bananen hebben toch een natuurlijke verpakking? Dus weg met het plastic!

14/05/2019

#lessplastic

Samen met onze leveranciers hebben we ervoor gezorgd dat we voortaan onze bio-fairtrade bananen in bulk aanbieden. Sinds januari 2019 vind je ze dus zonder plastic verpakking terug in de winkel. Een logische switch die ons plastic-afval met maar liefst 20 ton per jaar vermindert.

Waarom waren ze ervoor wel verpakt?

Wist je dat bioproducten en niet-bioproducten volgens de wetgeving absoluut niet met elkaar in aanraking mogen komen? Daarom zijn bioproducten vaak verpakt. Want daarvan ligt een kleiner volume in de winkels, dus kost dat het minste plastic. Om dat plastic nu te elimineren, moeten we ervoor zorgen dat de bio- en niet-bioproducten in het hele proces gescheiden blijven en dat ze niet naast elkaar liggen in de winkel. We maken hun verschil duidelijk door een natural branding label of sticker.

Resultaat? 20 ton plastic minder per jaar!

Gerelateerde artikels

Stap #1 - Even vers, even lekker… maar wel duurzamer!

Zoveel mogelijk onverpakt groenten en fruit in de winkels.

06/02/2020

Delhaize denkt aan de toekomst. En die toekomst bestaat uit lekker vers fruit, lekkere kwaliteitsvolle groenten … en minder plastic.

Meer info

Stap #7 - Bye bye plastic schaaltjes.

Druiven in plastic, niet zo chic.

26/06/2019

Vanaf mei 2019 worden alle Delhaize extradruiven niet langer verwerkt in plastic schaaltjes, maar in papieren zakken. En da’s een wereld van verschil.

Meer info

Stap #3 - Duurzaam groenten en fruit shoppen.

Beter boodschappen doen met een tasje van fairtradekatoen!

14/05/2019

Elke dag zet Delhaize stappen voor meer duurzaamheid. Voor minder CO2, voor meer duurzame visvangst, meer fairtrade en bio, meer lokale producten en ook… minder plastic! Zo gebruikten onze klanten jaarlijks miljoenen plastic zakjes om fruit en groenten in mee te nemen. Sinds 2018 niet meer!

Meer info

Stap #4 - Doe jij ook mee op 21 september?

Delhaize steunt de Schelde en Maas CleanUp. Jij ook?

14/05/2019

River CleanUp is een groots initiatief in Europa om met z’n allen 6 grote rivieren alweer een beetje schoner te maken. Ook in België kunnen we ons steentje bijdragen!

Meer info

Stap #5 - 100% gerecycleerd plastic in het ECO-gamma.

Delhaize gaat met de grote bezem door alle plastic in zijn schoonmaakproducten.

15/05/2019

Binnenkort, onze schoonmaakproducten: 100% clean.

Meer info

Over The Lion's Footprint

The Lion’s Footprint is een actieplan waarmee Delhaize zich 100% inzet voor het klimaat. En voor onze toekomst. Want het moet gewoon beter. Welke initiatieven we zullen lanceren om onze voetafdruk te reduceren, kan je hier stap voor stap volgen.

Meer over The Lion's Footprint

Heb je vragen? Of heb je een suggestie voor een geweldig initiatief?
Dan horen we het graag! Stuur een mail naar klantendienst@delhaize.be

Please update your browser

You’re using an older version of your browser. Please update to access our site and all our solutions, including our worldwide country risk assessments.

Update